"Az-buki" National Publishing House
Ministry of Education and Science
Wikipedia
  • Login
  • Registration
Vocational Education
Няма резултати
Вижте всички резултати
  • Home
  • About the journal
  • Editorial Board Members
  • Contents
  • Guidelines
    • Guide for Authors
    • Reviewer's Guide
  • Publishing Ethics
  • Contact
  • Subscribe now
  • en_US
  • Home
  • About the journal
  • Editorial Board Members
  • Contents
  • Guidelines
    • Guide for Authors
    • Reviewer's Guide
  • Publishing Ethics
  • Contact
  • Subscribe now
  • en_US
Няма резултати
Вижте всички резултати
Vocational Education
Няма резултати
Вижте всички резултати
Home Новини Новини 2023 Брой 13, 2023

Среща на млади готвачи и сервитьори

v.genkov@azbuki.bg от v.genkov@azbuki.bg
29-03-2023
in Брой 13, 2023
A A

Борислава БОРИСОВА

Определиха победителите в регионалния кръг на националното състезание „Най-добър млад готвач“ и „Най-добър млад сервитьор“ – Видин.

За „Най-добър млад готвач“ сред учениците от професионалните гимназии в Северна България е обявена Петя Славейкова от Софийската професионална гимназия по туризъм. След нея са Камелия Митева от ПГ гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово, и Николай Желев от ПГ по туризъм и хранителни технологии „Никола Димов“ – Пирдоп.

Приза за „Най-добър млад сервитьор“ грабна Георги Калоянов от Софийската ПГ по туризъм. След него на второ и трето място се класират: Преслава Дякова от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ – Велико Търново, и Мира Алексиева от ПГ по туризъм „Алеко Константинов“ – Банкя. Националният кръг на кулинарното състезание ще се проведе през април в курорта „Албена“.

„Участниците в състезанието са разделени на три отбора – каза доц. д-р Кремена Никовска, преподавател в Университета по хранителни технологии в Пловдив и председател на журито. – Условието на Конкурса е готвачите да приготвят ястия по зададен регламент, а след това участниците в надпреварата „Най-добър млад сервитьор“ да ги сервират пред гости в търговска зала на ресторант. Журито оценява освен вкусовите качества на приготвеното студено предястие и основно ястие и сервирането на предястието, съчетаването му с подходящо вино, сервирането на основното ястие, отново съчетано с най-подходящото вино. Има и специална оценка за декантиране на вино“, обяснява регламента на състезанието председателят на журито.

Видинската професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ за първи път е домакин на регионалния кръг на националното състезание. В надпреварата се включват представители на 27 училища от Северна България, с над 45 участници – ученици от XI и XII клас.

Your Image Description

Свързани статии:

Как се гради доверие в общността Проект на петокласник се превръща в събитие в село Чавдар Всеки намира своя път в живота Майстори на заваряването

Уважаеми читатели, в. „Аз-буки“ и научните списания на издателството може да закупите от НИОН "Аз-буки":

Address: София 1113, бул. “Цариградско шосе” № 125, бл. 5

Phone: 0700 18466

Е-mail: izdatelstvo.mon@azbuki.bg | azbuki@mon.bg

Научните списания се продават и в книжарница „Сиела“ – подлез на Ректората на СУ „Св. Св. Климент Охридски“.

Address: София 1000, бул. „Цар Освободител“ №22

Tags Региони

Последвайте ни в социалните мрежи

Viber
shareTweet
Previous article

Всеки намира своя път в живота

Next article

Майстори на заваряването

Next article
Майстори  на заваряването

Майстори на заваряването

Как да преподаваш природни науки

Как да преподаваш природни науки

14 пълни шестици на финалите по философия

14 пълни шестици на финалите по философия

Последни публикации

  • Сп. „Професионално образование“, книжка 5-6/2024, година XXVI
  • Сп. „Професионално образование“, книжка 4/2024, година XXVI
  • Сп. „Професионално образование“, книжка 2-3/2024, година XXVI
  • Сп. „Професионално образование“, книжка 1/2024, година XXVI
  • Годишно съдържание  сп. Професионално образование,  том XXV (2023 г.)
  • Сп. „Професионално образование“, книжка 6/2023, година XXV
  • Vocational Education, Number 5/2023, Volume 25
  • Vocational Education, Number 4/2023, Volume 25
  • Vocational Education, Number 3/2023, Volume 25
  • Vocational Education, Number 2/2023, Volume 25
  • Vocational Education, Number 1/2023, Volume 25
  • Annual contents of Vocational education journal vol. 24/ 2022
  • Vocational Education, Number 6/2022, Volume 24
  • Vocational Education, Number 5/2022, Volume 24
  • Vocational Education, Number 4/2022, Volume 24
  • Vocational Education, Number 3/2022, Volume 24
  • Vocational Education, Number 2/2022, Volume 24
  • Vocational Education, Number 1/2022, Volume 24
  • Годишно съдържание сп. Професионално образование 2021 г.
  • Сп. „Професионално образование“, книжка 6/2021, година XXIII
  • Сп. „Професионално образование“, книжка 5/2021, година XXIII
  • Сп. „Професионално образование“, книжка 4/2021, година XXIII

София 1113, бул. “Цариградско шосе” № 125, бл. 5

+0700 18466

izdatelstvo.mon@azbuki.bg
azbuki@mon.bg

Полезни линкове

  • Къде можете да намерите изданията?
  • Вход за абонати
  • Home
  • Contact
  • Subscribe now
  • Projects
  • Advertising

Az-buki Weekly

  • Вестник “Аз-буки”
  • Subscribe now
  • Archive

Scientific Journals

  • Strategies for Policy in Science and Education
  • Bulgarian Language and Literature
  • Pedagogika-Pedagogy
  • Mathematics and Informatics
  • Natural Science and Advanced Technology Education
  • Vocational Education
  • Istoriya-History journal
  • Chuzhdoezikovo Obuchenie-Foreign Language Teaching
  • Filosofiya-Philosophy

Newsletter

  • Accsess to public information
  • Условия за ползване
  • Профил на купувача

© 2012-2025 Национално издателство "Аз-буки"

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
en_US
bg_BG en_US
  • Login
  • Sign Up
Няма резултати
Вижте всички резултати
  • Home
  • About the journal
  • Editorial Board Members
  • Contents
  • Guidelines
    • Guide for Authors
    • Reviewer's Guide
  • Publishing Ethics
  • Contact
  • Subscribe now
  • en_US

© 2012-2025 Национално издателство "Аз-буки"